Size en uygun Uzaktan Eğitim Programını öğrenmek için hemen Formu Doldurun. SİZİ ARAYALIM
×
Tekuzem Ücretsiz Dene

2017 ALES Sonbahar Değerlendirme Raporu Yayınlandı!

2017 ALES Sonbahar Dönemi Analizleri, 2017 ALES Sonbahar Döneminde 70 ve Üzerinde Puan Alan Adaylar, Adayların Mezuniyet Yıllarına Göre Puan Ortalamaları gibi tüm istatistiki sonuçlar ÖSYM tarafından yayınlandı.

Raporda; 2017 ALES Sonbahar Döneminde geçerli sayılan 221.660 adaya ait verilerden elde edilen betimsel istatistikler yer almaktadır. Adayların Sayısal, Sözel ve Eşit Ağırlık Puan Türlerinde Yüzde Dağılımları da raporda açık bir şekilde gösterilmektedir.

Öğretim elemanı adaylarına yönelik incelemede cinsiyet ve alan değişkenlerine ek olarak 70 puan ölçütü açısından başarılı adayların üniversitelere dağılımları da önemli görülmektedir. Bu bakış açısıyla, farklı puan türlerinde 70 ve üzerinde puan alan adayların eğitime devam ettikleri ya da mezun oldukları üniversitelerine göre dağılımları incelenmiştir.

Mezuniyet yıllarına göre veriler incelendiğinde adayların üniversiteden mezun olmalarının üzerinden geçen süre ile puan ortalamaları arasında doğrusal bir ilişki bulunmamıştır. Bu bulgular toplu olarak değerlendirildiğinde, ALES’te daha hızlı soru cevaplayabildikleri varsayılan yeni mezunların puan ortalamalarının önceki mezunlara göre daha yüksek olacağı ya da eski mezunların puan ortalamalarının daha düşük olacağı şeklindeki yaygın kanaatin verilerle desteklenmediği görülmüştür.

ÖSYM'nin yayınlamış olduğu ALES Değerlendirme Raporunun detayına ulaşmak için tıklayın. https://goo.gl/yZm7C2 

Yorumunuzu Bırakın
Tekuzem Whatsapp Hattı